Salibandy

Kuinka valita oikea salibandymaila?

Salibandymailaa valitessa on kaksi asiaa, joita kannattaa harkita. Ensimmäinen on varren pituus ja toinen on mailan lapa. 

Mikä on salibandy?

Salibandy on suosittu joukkuepeli, joka alkoi levitä Ruotsista 1960-luvun lopulla. Alun perin se kehitettiin jääkiekko- ja bandyseurojen harjoitusmuodoksi silloin kun ulkona ei ollut jäätä. Laji levisi kuitenkin nopeasti koulujen keskuudessa ja nykyään tuskin löytyy koululuokkaa, joka ei tietäisi, mikä salibandy on.

 

Salibandy ei vaadi paljon pelaajia ollakseen hauskaa. Se on hyvää treeniä, eikä sen aloittamiseen tarvita paljon varusteita!

Kuinka valita oikea salibandymaila?

Salibandymailaa valitessa on kaksi asiaa, joita kannattaa harkita. Ensimmäinen on varren pituus ja toinen on mailan lapa. Tästä asiasta on yhtä monta mielipidettä kuin on salibandya pelaavia ihmisiä, mutta hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että varren pituus ulottuu napaan asti. Tällöin saat hyvän hallinnan palloon lattialla etkä rasita selkääsi liikaa.

 

Pitkä maila antaa sinulle pidemmän ulottuvuuden, mutta pallon hallinta voi olla vaikeaa. Lyhyempi maila taas tarkoittaa, että sinun täytyy pelata enemmän kumarassa, mutta saat hyvän hallinnan pallon kanssa.

Minkä pituinen salibandymaila minun tulisi valita?

Seuraavasta kokotaulukosta näet pelaajan pituuden mukaan suositellun mailan pituuden. 

 

Pelaajan pituus (cm) Mailan pituus
105 - 115 60 cm
115 - 125 65 cm
125 - 135 70 cm
135 - 145 75 cm
145 - 155 80 cm
155 - 165 85 cm
165 - 175 91 cm
175 - 185 95 cm
185 +  100+ cm

 

Näin valitset oikean lavan kaarevuuden

 

Vasemmalle laukaiseva (Left): Mikäli pelaaja pelaa vasen käsi alhaalla, on hänen kätisyytensä left. 

 

Oikealle laukaiseva (Right): Jos pelaaja pelaa oikea käsi alhaalla, valitsee hän oikeakätisen mailan.

 

 

Koulumailat ovat varustettu suoralla lavalla.

Mitä lavan kaarevuutta minun tulisi valita?

 

Pitääkö lavan olla pehmeä vai kova? Pehmeää lapaa suositellaan aloittelijoille, koska se tarjoaa hyvän pallon hallinnan. Kova lapa antaa sinulle enemmän vauhtia palloon ja hieman vähemmän kontrollia. Jos olet aloittelija tai juniori, suositelemme aloittamaan pehmeä-lapaisella mailalla.

 

Monet kokeneet salibandyn pelaajat ostavat usein suora-lapaisia salibandymailoja, ja lämmittävät ja taivuttavat ne haluttuun kaarevuuteen itse.

Salibandy