Polttopallo

Polttopallo

Leikin ohjeet

 

Polttopallo on lasten suosima peli, jossa on tapana käyttää pehmeää palloa, koska ajatuksena on heittää pallolla muita pelaajia.

Polttopalloa pelataan usein esimerkiksi koulujen alaluokkien liikuntatunneilla ja se kehittää muun muassa ketteryyttä ja tarkkuusheittoa.

Leikin ohjeet

Rajataan leikkiin sopiva alue ja valitaan polttaja/polttajat. Leikkijät asettuvat alueen sisälle ja polttajat ulkopuolelle.

Pelin tarkoituksena on pallolla osumalla tehdä leikkijöistä polttajia eli leikki loppuu, kun kaikista leikkijöistä on tullut polttajia ja he ovat siirtyneet alueen ulkopuolelle.

Leikissä on hyvä sopia mm. mistä kehon alueista palaa ja mistä ei, onko pallon tultava suoraan ilmasta vai polttaako maan kautta tullut pallo, saako suolata eli voiko leikkijä pukata pallon toisen päälle polttaen hänet jne.

Leikkiä voi varioida mm. heittämisen sijaan potkimalla pehmeää palloa tai siten että polttaja pääsee takaisin poltettavaksi kun saa jonkun poltettua (yksi/kaksi polttajaa kerrallaan). Polttopalloa voi myös pelata useammalla kuin yhdellä pallolla kerrallaan tai palloina voi olla jättijumppapallot.