Jumbo Stacks Speed StacksJumbo Stacks

Miten hauska kirjoitetaan? J-U-M-B-O-S-T-A-C-K-S! Jumbo Stackit ovat loistava lisävaruste kaikille, jotka työskentelevät lasten kanssa, olipa kyse päiväkodista, koulusta tai vapaa-ajan aktiviteeteista!

Värikkäät, suuret kupit houkuttelevat liikkumaan ja leikkimään, ja nostavat hauskuuden tasoa. Täydellisiä liikuntaan tai aktiivisiin taukoihin - vain oma mielikuvitus asettaa rajoituksia sille, mihin niitä voidaan käyttää.

 

Käyttöalueet: Kaikkialla, missä on lapsia sekä kaikenikäisille! Jumbo stackseilla voidaan rakentaa torneja, luoda erilaisia viesti-kisoja, niitä voidaan käyttää pallojen kiinniottamiseen... Tai entäpä, jos käyttäisit Jumbo Stackseja jalkapalloharjoituksissa nuorimmille pelaajille? Pinoa Jumbo Stackit jalkapallokentän eteen ja kannusta lapsia potkaisemaan palloa niin, että pallo kaataa Jumbo Stackit. Tämä tarjoaa hyvää harjoitusta maaliin osumiselle. Viestikisat ovat suosittuja monissa liikuntatunneissa, alla on joitain viestejä, joita voi tehdä.

Jumboviestijuoksu

Paikka: Tasainen alue

Osallistujien määrä: 8 tai enemmän

Välineet: 24 Speed Stack Jumbo kupit ja merkintälautaset

 

Merkitse neliskanttinen rata noin 5 metrin etäisyydellä jokaisesta nurkasta. Radan keskellä on neljä aluetta, joilla joukkueet rakentavat torninsa. Ennen aktiviteetin aloittamista osallistujat jaetaan neljään joukkueeseen. Joukkueet aloittavat kukin yhdestä neliskulmion nurkasta. Jokainen joukkue saa kuusi kuppia. Tavoitteena on olla joukkue, joka nopeimmin rakentaa kuuden kupin tornin ja purkaa sen uudelleen. Tornin tulee olla kolmesta kupista alhaalla, kahdesta keskellä ja yhdestä ylhäällä.

Leikin alkaessa jokainen ensimmäisenä vuorossa oleva osallistuja ottaa kupin ja juoksee ympäri rataa, ennen kuin hän juoksee sisään keskelle ja asettaa kupin omalle määrätylle alueelleen. Kun kuppi on asetettu, hän vaihtaa seuraavan jonossa olevan joukkuekaverinsa kanssa. Vaihdon yhteydessä annetaan pieni taputus olalle. Seuraava osallistuja ottaa kupin, juoksee ympäri rataa ja jatkaa tornin rakentamista radan keskellä. Joukkue jatkaa tällä tavoin, kunnes he ovat rakentaneet kuuden kupin tornin. Kun torni on valmis, joukkueiden on purettava se uudelleen. Jokaisen osallistujan tulee nyt juosta ympäri kaikkien joukkueiden ennen kuin hän hakee kupin ja vaihtaa sen seuraavan joukkuekaverinsa kanssa. Joukkue, joka nopeimmin rakentaa ja purkaa kuuden kupin torninsa, voittaa.

Jumbo Stacks

Jumbo-voitto

Osallistujien määrä: 8 tai enemmän

Varusteet: 24 Speed Stack Jumboa, salibandy-palloja eri väreissä (yksi väri per joukkue), erivärisiä merkintälaattoja.

 

Aseta kaikki kupit keskelle kenttää. Joukkueet sijoitetaan noin 2-3 metrin päähän kipoista. Aseta merkintälaatat, joihin joukkueet seisovat. Jaa joukkueet 2-4 osallistujan ryhmiin ja pyydä heitä asettumaan jonoon merkintälaatan taakse. Jokainen joukkue saa salibandy-pallon samassa värissä kuin heidän merkintälaattansa. Pelin tarkoituksena on osua mahdollisimman moneen kippoon heittämällä palloa.

 

Jokaisen joukkueen ensimmäinen osallistuja heittää joukkueen pallon ja yrittää osua valitsemaansa kippoon. Jos hän osuu ja pallo jää kuppiin, joukkue voittaa erän. Sen jälkeen he hakevat pallon ja ottavat kupin mukaan joukkueen merkintälaatan vieressä olevaan kohtaan. Jos kippoon ei osuta, hakevat he vain pallon. Kummassakin tapauksessa he antavat pallon seuraavalle osallistujalle joukkueessa ja asettuvat sitten jonon hännille. Peli päättyy, kun kentällä ei ole enää kuppeja jäljellä. Joukkue, joka on onnistunut haalimaan eniten kuppeja, voittaa!

 

Vaihtoehto 2: Kuppeja voi voittaa vain omassa joukkuevärissä (sama väri kuin pallolla). Kun kuppi on oikeassa värissä, otetaan se takaisin joukkueeseen ja aloitetaan pyramidin rakentaminen. Joukkue, joka ensimmäisenä rakentaa pyramidin kuudesta kupistaan, voittaa.

Kuppeja voi voittaa vain omassa joukkuevärissä (sama väri kuin pallolla). Jos osuu kuppiin eri väristä, täytyy mennä antamaan kuppi vastaavalle joukkueelle. Eri värit antavat eri määrän pisteitä. Voitte itse määrittää, kuinka paljon pisteitä eri värit antavat.

Palotorni

Osallistujamäärä: Vähintään 8 (4 joukkuetta)

Tarvikkeet: 24 Speed Stack Jumboa neljässä eri värissä (6 kussakin värissä)

 

Merkitse noin 8 metrin halkaisijaltaan oleva ympyrä. Ympyrän keskellä merkitään neliö, jokaisen neliön nurkassa joukkueet rakentavat oman torninsa.

 

Ennen pelin aloittamista osallistujat jaetaan neljään joukkueeseen, joista kukin edustaa yhtä väriä. Joukkueet aloittavat ympyrän ulkopuolelta omalta alueeltaan (ks. Kuva). Kukin joukkue saa kuusi kuppia, joista viisi asetetaan torniksi neliön nurkkaan ja kuudes asetetaan keskelle, kun torni on valmis. Tavoitteena on olla se joukkue, joka rakentaa tornin nopeimmin ja asettaa viimeisen jumbostacksen keskelle kenttää.

 

Leikin alkaessa ensimmäinen osallistuja kussakin joukkueessa ottaa kupin ja juoksee neliön nurkkaan asettaen kupin paikalleen. Kun kuppi on asetettu, pelaajan on vaihdettava seuraavaan jonossa omassa joukkueessaan. Vaihdon yhteydessä pelaaja antaa pienen taputuksen olkapäälle. Seuraava pelaaja ottaa kupin, juoksee sen paikalleen ja asettaa sen edellisen kupin päälle. Joukkue jatkaa näin, kunnes he ovat rakentaneet tornin viidestä kupista. Viimeinen kuppi asetetaan kentän keskelle, jolloin nähdään, mikä joukkue on ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs sijalla.

Jumbo Stacks

Jumbo-Mambo

Osallistujien määrä: 8 tai enemmän

Varusteet: 24 Speed Stack Jumboa (4 eri väriä), 4 yleispalloa (4 eri väriä, yksi pallo jokaiselle joukkueelle)

 

Merkkaa noin 8 metrin halkaisijan ympyrä ja merkitse 4 joukkueen rajaa ympyrän ulkopuolelle. Aseta 24 kuppia ympyrän linjalle (katso kuvaa). Ennen leikin aloittamista osallistujat jaetaan neljään eri joukkueeseen, joilla on omat värit. Jokainen joukkue saa oman yleispallon (tiimipallo). Tavoitteena on poistaa vastustajien kupit kentältä tiimipallon avulla. Pallon rullaaminen on parempi vaihtoehto kuin heittäminen, sillä heitettäessä pallo voi helposti hypätä kupin yli ja kuppi jää paikalleen. Jokainen osallistuja asettuu joukkueensa rajan taakse, ja siellä heidän tulee seistä, kun palloa rullataan/heitetään vastustajien kuppeja kohti.

 

Leikin alkaessa ensimmäinen osallistuja ottaa pallon ja rullaa/heittää sen vastustajien kuppeja kohti toivoen poistavansa ne linjalta. Seuraava osallistuja noutaa pallon ja palaa omaan joukkueensa rajaan ennen kuin yrittää poistaa vastustajan kupin rullaamalla/heittämällä. Tämä jatkuu, kunnes jäljellä on vain yksi kuppi – kupin väri kertoo, mikä joukkue voittaa.

 

Kuppi poistuu pelistä, kun se ei enää kosketa linjaa, jonka päällä se on, ja oppii poistamaan kupin pelistä.

Three Stack

Perus pinonrakennusta, joukkuepeliä ja kardiotreeniä.

Osallistujamäärä: 4 joukkuetta, joissa kussakin 3 pelaajaa tai vaihtoehtoisesti 3 joukkuetta, joissa kussakin 3 pelaajaa.

Varusteet: 36 Speed Stack Jumbo -kuppia.

 

Merkitse aloitusviiva, ja sen jälkeen pinoamisviiva 5-6 metrin päähän aloitusviivasta. Ennen pelin aloittamista pelaajat jaetaan neljään tai kolmeen joukkueeseen. Jokainen joukkue saa 9 tai 12 jumbomukia, jotka tulee asettaa pinoon aloitusviivalle. Tämän leikin tarkoituksena on kasata kolme tai neljä tornia (2 + 1) pinoamisviivalle, purkaa ne ja laittaa takaisin aloitusviivalle.

 

Kun leikki alkaa, jokainen ensimmäisen kierroksen pelaaja ottaa oman jumbomukinsa, juoksee pinoamisviivalle ja asettaa mukin viivalle. Sitten seuraava pelaaja jatkaa tornien kasaamista kolmella tai neljällä tornilla (2 + 1). Tätä jatketaan, kunnes kaikki kolme tai neljä tornia on kasattu. Toisella kierroksella mukit on palautettava pinoamisviivalta takaisin aloitusviivalle. Pelaajat jatkavat viestinviejänä, ottavat yhden kupin kerrallaan ja asettavat sen aloitusviivalle pinoon. Joukkue, joka ensimmäisenä saa kaikki mukinsa takaisin aloitusviivalle, voittaa.

 

Jumbo Stacks