Bumball

Bumball on peli, joka tarjoaa paljon naurua ja aktivointia!

 

Sopii erinomaisesti kouluille. Bumball pelissä kaikki saavat mahdollisuuden osallistua. Peli kehittää yhteistyö - ja  ryhmädynamiikkaa. Peli sopii kaiken ikäisille ja saa varmasti aikaan naurua iästä riippumatta!


Kaikilla pelaajilla on Bumball liivit päällään. Joukkueita on kaksi ja molemmilla joukkueilla oma värinsä. Liiveissä on tarranauhat rinnassa ja takapuolen päällä. Pallo vastaanotetaan liivin avulla (käsiä ei saa käyttää). Pallo poistetaan käsillä ja heitetään. Pallo kädessä ei saa juosta. Pallo yritetään heittää saman joukkueen pelaajalle. Tavoite on saada pallo maalialueelle. Maalialueet voidaan sijoittaa vapaasti kentälle.


Jos pelaaja menettää pallon, on pallo otettava takapuolen päällä olevalla tarralla kiinni, istuen pallon päälle. Jos pallo nostetaan lattialta takapuolella, tulee toisen henkilön joukkueesta heittää pallo. Pallon nostaja ei siis saa koskea palloon.

 

Pallon saa varastaa, mutta palloa pitävän pelaajan tulee olla seisonta-asennossa. Palloa ei siis saa varastaa, jos pelaaja on esimerkiksi nostamassa palloa lattialta. Palloa ei myöskään saa varastaa rinnalta, ainoastaan pyllyn päältä. Palloa ei saa yrittää suojella käsillä, eikä pallonnostoa maasta saa pitkittää. Pelissä ei saa käyttää fyysistä voimaa eikä pallon heittoa saa estää. Puolustaminen tapahtuu pallon eteen juoksemisella, kun toisen joukkueen pelaaja on heittämässä palloa.

 

Pallorikkeissä pelaaja luovuttaa pallon toiselle pelaajalle. Pelin yksi tärkein sääntö on Fairplay eli Reilupeli periaate.

 

  • Jokaisella pelaajalla on Bumball liivit, jossa on tarrat rinnassa ja takapuolen päällä
  • Pallo poistetaan liiveistä kädellä
  • Maalialueet vapaasti sijoitettuna kentällä tai kuten jalkapallossa molemmin puolin kenttää
  • Maalialueet voidaan merkitä esimerkiksi teipillä, vanteella tai niihin tarkotetuilla maaliliuskoilla
  • Pallon kanssa ei tule juosta maaliin, vaan pallo tulee heittää
  • Eriä pelataan 3 
  • Erä aloitetaan sillä, että pallo heitetään kahden molemmista joukkueista valitun aloittajan väliin ja se kumpi nappaa pallon, voittaa aloituksen
  • Pallo irroitetaan liivistä käsillä ja heitetään joukkuetoverille
  • Pallo kädessä ei saa juosta