BOSU

BOSU-Pallot

Tasapainopallo - kehonhallintaan

BOSU-Pallot ovat kaikkein innovatiivisimpia tuotteita fitness-maailmassa. Tuotteen on keksinyt David Weck, ja se on lanseerattu vuonna 2000. Nimi BOSU muodostuu sanoista "Both Sides Utilized", joka kertoo tuotteen monipuolisuudesta ja lukuisista eri käyttötavoista.

 

Kokemustemme mukaan BOSUn käyttömahdollisuudet ovat rajattomat ja se sopii urheiluvälineenä kaikille.

  • BOSUa voidaan käyttää kaikissa kuntoutusmuodoissa, vanhusten  liikunnassa, kotiharjoittelussa, liikunta- ja ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosaleilla.
  • Tuote sopii kaiken ikäisille, vauvasta vaariin!

 

BOSUn erityisyys syntyy epävakaana tasapainoelementtinä harjoituksen aikana. Se kehittää tasapainoa, kehon syviä lihaksia ja koordinaatiokykyä, ja BOSUn pehmeä pinta on myös nivel-ystävällinen. Esimerkiksi kyykkyjen tekeminen BOSUn päällä ehkäisee nilkka- ja polvirasitusta, kun käyttäjän vatsa- ja selkälihakset pääsevät tekemään tasapainottavan työn harjoituksen aikana. 

 

BOSUn asianmukainen käyttö kehittää siis taatusti tasapainoa, voimaa, kestävyyttä sekä koordinaatiota tavalla, joka stimuloi koko kehoa. 

 

 

BOSU Tasapainoharjoitus 1

Käännä BOSU ylösalaisin. Seiso tukevasti keskellä palloa ja säilytä tasapaino, ja yritä välttää pallon kellahtamista. Haasta itsesi tekemällä samalla käsiliikkeitä tai sulje silmäsi!

BOSU Tasapainoharjoitus 2

Seiso pallon tasaisella puolella, ja nosta toinen polvi ylös.  Pidä asento muutama sekunti, ja laske jalka alas. Toista toiselle jalalle. Yritä välttää pallon kellahtaminen. 

BOSU Kyykky 1

Seiso pallon pyöreällä puolella jalat vierekkäin. Taviuta polvet ja lonkat kädet eteenpäin taviutettuna. Muista pitää selkä suorana ja niska samassa linjassa selän kanssa. 

BOSU Kyykky 2

Käännä BOSU ylösalaisin, ja seiso jalat vierekkäin. Taivuta polvet ja lonkka alas kädet suoraan eteenpäin taivutettuna. Muista pitää selkä suorana! 

BOSU Askelkyykky 1/2

Seiso kädet vyötäröllä BOSUn edessä. Suosittelemme käyttämään alla jumppamattoa jotta jalkasi eivät liu'u!

BOSU Askelkyykky 2/2

Ota pitkä askel eteenpäin ja aseta jalka BOSUN päälle. Taivuta polvia ja anna kehon laskeutua kyykkyyn ja hieman eteenpäin. Nouse takaisin alkuasentton ja toista. Haasteen lisäämiseksi voit kääntää BOSUn ylösalaisin. 

BOSU Sivukyykky 1/2

Seiso jalat vierekkäin BOSUn päällä. 

BOSU Sivukyykky 2/2

Taivuta pallon päällä oleva jalka, ja laske toinen jalka suoraan sivulle. Palaa alkuasentoon ja toista toiselle jalalle. Muista pitää selkä suorana. 

BOSU Kevytpunnerrus 1/2

Asetu polvillesi BOSUn päälle ja aseta kädet suoriksi lattialle eteesi.

BOSU Kevytpunnerrus 2/2

Laske tasaisesti ylävartalo maahan, pidä kyynärpäät osoitettuna sivuille. Nouse takaisin ylös työntämällä. Tekemällä liikkeestä raskaamman, voit siirtää BOSUa lähemmäs jalkateriä. 

BOSU Punnerrus 1/2

Käännä BOSU ylösalaisin. Asetas kädet pallon ulkoreunoille ja nosta vartalo suoraan ylös käsien varaan. Seiso varpaillasi ja rentouta hartiat. Laske ylävartalo alas kohti palloa, muista pitää selkä suorana!  

BOSU Punnerrus 2/2

Varmista että kyynärpäät osoittavat viistosti sivuille. Pidä vatsa ja selkä tiukkana. 

BOSU Lantionnosto 1/2

Käännä BOSU ylösalaisin. Makaa selälläsi polvet koukussa kädet ristissä rinnan päällä tai suorana sivuillasi lattialla. 

 

BOSU Lantionnosto 2/2

Vedä vatsa sisään ja kiristä pakarat, ja nosta lantio ylös ojentaen lonkkaa. Yritä pitää alaselkä ja lantio samassa linjassa. Laskeudu takaisin maahan ja toista. 

BOSU Lantionnosto 1/2

Istu BOSUn edessä nojaten kevyesti palloon. Pidä kädet rinnan päällä. 

 

BOSU Lantionnosto 2/2

Vedä vatsa sisään ja pidä pakarat tiukkana, ja nosta lantio ylös maasta. Yritä pitää alaselkä ja lantio samassa linjassa. Laskeudu takaisin  maahan ja toista. 

BOSU V-Taivutus 1/2

Istu BOSUn päälle, ja aseta kädet pallolle viereesi. Haasteen lisäämiseksi voit myös pitää kädet rinnan päällä. Pidä keskivartalo tiukkana. 

BOSU V-Taivutus 2/2

Nojaa rauhallisesti taaksepäin ja taivuta samalla jalat ylös eteen. Pidä liike hallittuna. Mitä suoremmaksi saat itsesi, sitä haastavampi harjoituksesta tulee. Toista liike. 

BOSU Nostot 1/2

Asetu makuulle BOSUn päälle. 

BOSU Nostot 2/2

Nosta kädet ja jalat ilmaan, ja pidä liike muutaman sekunnin. Palaa hitaasti alkuasentoon. Voit myös nostaa ylös ainoastaan jalat tai kädet.

BOSU Vatsarutistukset 1/2

Asetu selälleen BOSUn päälle, nosta polvet ylös ja kädet pään taakse. 

BOSU Vatsarutistukset 2/2

Nosta vatsalihaksilla ylävaralo ylös, mutta pidä huoli että selkä pysyy kiinni pallossa. Laskeudu takaisin alas hitaasti ja toista liike. 

BOSU Taivutukset 1/2

Asetu kontillesi BOSUn päälle ja pidä keho hallittuna. Tarkista että kaula pysyy selkärangan jatkeena suorana. 

BOSU Taivutukset 2/2

Venytä vastakkaiset käsi ja jalka suoraan eteen. 

BOSU Tasapainoistunta 1/2

Istu selkä suorana BOSUn päälle. 

BOSU Tasapainoistunta 2/2

Nosta jalat ylös noin 90 asteen kulmaan. Nosta myös kädet suoriksi sivuillesi, ja pidä keskivartalo tiukkana. Tee liikkeestä haastavampi liikuttamalla käsiä ja jalkoja.

BOSU Lankku 1/2

Aseta kyynärpäät BOSUn päälle ja laskeudu polvillesi. 

BOSU Lankku 2

Nouse varpaiden varaan ja pidä keskivartalo tiukkana. Pidä selkä suorassa linjassa jalkojen kanssa. Pidä asento vähän aikaa ja laskeudu alas.