Kuinka valita oikeat räpylät?


Uintiräpylöitä käytetään vahvistamaan jalkojen lihaksia ja lisäämään tehoa. Räpylöitä on monia erilaisia ja onkin tärkeää valita räpylät käyttötarkoituksen mukaan. 

 

 

 

4 tyypillisintä räpylämallia:

  • Pitkät räpylät - Long fins

  • Lyhyet räpylät - Short fins

  • Sukellusräpylät

  • Monoräpylät

Pitkät räpylät

Pitkillä räpylöilla uinti vaatii hitaita ja pitkiä liikkeitä. Nämä sopivat parhaiten sukeltamiseen ja snorklaamiseen. Pitkien räpylöiden avulla saat joustavuutta nilkkaan.

 

Lyhyet räpylät

Lyhyitä räpylöitä käytetään pääsääntöisesti uintiharjoittelussa. Lyhyen lavan avulla nilkan asento pysyy luonnollisena ja potku tehokkaana. Räpylä antaa tehoa mutta pitää uinnin luonnollisena. Räpylä soveltuu hyvin tekniikkaharjoitteluun ja pitkiin matkoihin.

 

Sukellusräpylät

Sukellusräpylät ovat yleensä pitkiä, mutta niitä löytyy myös lyhyempinä malleina. Koska räpylän lapa on pitkä ja jäykkä, jo pienellä jalan liikkeellä on jo paljon tehoa. Sukellusräpylöillä ei ole tarkoitus potkia nopeasti, vaan rauhallisesti ja vähällä liikkeellä. 

 

Monoräpylät

Monoräpylään tulevat molemmat jalat yhteen räpylään. Monoräpylän avulla voidaan harjoitella delfiinin potkuja ja keskivartalon joustavuutta. Räpylän avulla vahvistetaan keskivartaloa tehokkaasti ja tulokset näkyvät nopeasti. Monoräpylä on myös hauska väline lapsille merenneito- ja kalaleikkeihin.