Kuinka valita oikeat lättärit?

 

Lättäreitä on eri kokoisia ja muotoisia, ja niitä on eri käyttötarkoituksiin. Lättäreitä käytetään vetotekniikan harjoitteluun tai voiman kasvattamiseen. Pienet lättärit, etenkin sormilättärit ovat oikea valinta kun kyseessä on tekniikan harjoittelu. Lättäreiden avulla löydät paremmin oikean vetokulman ja tunnet veden vastuksen. Isompien lättäreiden avulla saat lisää voimaa käsivetoihin. Voimaharjoitteluun tarkoitettuja lättäreitä ei tule käyttää, jos tekniikka ei vielä ole hallussa. Isojen lättäreiden avulla harjoitat olkapäitä ja käsivarren lihaksia.

 

 

Isot lättärit

Isot ja usein lähes pyöreät lättärit tulevat kämmenen ja sormenpäiden yli - mitä isompi lättäri, sitä suurempi vastus. Nämä lättärit ovat nimensämukaisesti voimaharjoitteluun ja antavat lisävastusta käsivetoon. Lättäreiden avulla harjoitat ylävartalon lihaksia, etenkin olkapäitä ja käsivarsia. Jos valitset Powerpaddlet eli voimaharjoittelulättärit, tulee tekniikan olla jo kunnossa.

 

Tekniikkalättärit

Tekniikkaharjoitteluun tarkoitetut lättärit ovat usein muotoiltuja ja kooltaan pienempiä kuin Powerpaddlet. Tekniikkalättäreiden ajatuksena on löytää oikea vetokulma ja ote vedestä, mutta samalla myös ne harjoittavat ylävartalon lihaksia. Rasitus ei ole niin suuri kuin voimaharjoitteluun tarkoitetuissa.

 

Sormilättärit

Sormilättärit eli Fingerpaddlet ovat sormien alle laitettavat lättärit. Sormilättärit sopivat kaikkiin uintiharjoituksiin. Ne eivät rasita käsivarsia eikä olkapäitä ja sopivat hyvin pitkän matkan uimiseen. Sormilättärit sopivat tekniikkaharjoitteluun ja ovat monesti paras ratkaisu ns. ensimmäisiksi lättäreiksi.