Klubben Sport Finland on yhteistyökumppanina mukana Home of Sportsin järjestämissä Finntriathlon-, Downhill Swim- ja Vuoksi Swim -tapahtumissa. Tälle sivulle olemme koonneet tapahtumiin osallistuville tärkeimmät varusteet sekä alapuolella asiantuntijamme Petri Virjo on avannut varusteiden merkitystä uintitapahtumassa.

Laadukkaat varusteet tuovat turvallisesti lähdöstä maaliin

Pitkäkestoisessa avovesiuintisuorituksessa laadukkailla varusteilla on valtava merkitys turvallisuuteen sekä uinnista nauttimiseen. Kesälläkin Suomen leveyspiireillä hypotermiaoireet iskevät päälle, jos veteen on lähtenyt liian kevyellä märkäpuvulla tai ilman ääreisverenkiertoa turvaavia neopreenisukkia sekä neopreenihanskoja. Päästä haihtuu paljon lämpöä myös uidessa ja Downhill Swim -tapahtuman tuomaristo voi määrätä turvallisuussyistä käytettäväksi neopreenihuppua sekä -hanskoja, jos veden lämpötila on alle 14 astetta. Jalkoja lämmittävät sekä teräviltä kiviltä suojaavat neopreenisukat ovat suositeltava varuste aina ja  pakollinen ainakin Vuoksi Swim -tapahtumassa.

Uimarinpoiju tuo turvaa ja avovesilasit suojaavat haitallisilta uv-säteiltä

Avovedessä uidessa auringon haitalliset uv-säteet heijastuvat veden pinnasta, joten kannattaa ehdottomasti valita erikseen avovesiuintiin tarkoitetut uimalasit, joissa on riittävä uv-suoja. Uimarinpoiju on avovesiuimarin tärkeimpiä varusteita, suosittelemme kaikille tapahtumiin osallistuville suurinta XL-kokoista poijua, jotka ovat myös valmistettu kestävimmästä materiaalista. Kaikissa avovesipoijuissamme on uintitapahtumassa pakollinen hätäpilli vakiovarusteena ja muita käteviä ominaisuuksia, kuten tasku, jonne voi vaikka sujauttaa geelipullon tai läpinäkyvä tasku mahdollistamaan älypuhelimen käytön jopa vedessä.

ZEROD | Soft Bottle 250 ml | Sininen
ZEROD | Juomapullo 750 ml

Haluatko asiantuntijan apua tavoitteisiisi sopivan märkäpuvun valinnassa?

Yleisin virhe märkäpukua sovittaessa on valita liian iso puku. Tällöin uidessa raahaat mukanasi turhaa vesimassaa ja uiminen on raskasta. Avovesiuintispesialistimme Petri Virjo auttaa sinua löytämään tavoitteisiisi täydellisesti sopivan märkkärin. Täytä lomake tiedoillasi tai laita Petrille suoraan viestiä.

 

TÄYTÄ LOMAKE TÄSTÄ