Valitse näkymä
Olet valinnut:

Kisapuvun pukeminen

  • Kun sovitat tai puet pukua ensimmäisen kerran, varaudu siihen että se saattaa viedä tovin aikaa. Pue puku rauhallisesti ja hitaasti päälle äläkä missään tapauksessa kisko tai revi kangasta. Puvun materiaali ja saumat ovat erittäin herkkiä, jolloin pukeminen tulee tehdä huolellisesti ilman turhaa kiirettä tai voimaa. Käännä myös puvun lahkeet ulospäin ennen päällepukemista. 

  • Naisten puvuissa, kun puku on jo päällä, istuvuus maksimoidaan kastelemalla puvun yläosa ja painelemalla ilman pois ihon ja puvun välistä. Näin vältät ylimääräisen veden joutumista puvun sisään startissa.

  • Miesten kisauimahousuissa on kiristysnauhat, ja kun ne on kiristetty, ei kisahousut jalassa tule istua esimerkiksi starttikorokkeella. Kuminauhatie ei jousta, jolloin se voi liiasta tiukkenemisesta revetä. 

 

 

Kisapuvun säilytys

  • Huuhtele kisapuku puhtaalla vedellä käytön jälkeen ja laita se kuivumaan mahdollisimman nopeasti. Kisapukua ei tulisi säilyttää pitkiä aikoja märkänä esimerkiksi treenikassissa.  Säilytä pukua huoneenlämpöisessä paikassa valolta suojattuna. Pukua ei saa pestä pesukoneessa. 

  • Kisapuku muokkaantuu käyttäjänsä vartalon mukaiseksi muutaman startin jälkeen. Parhaimmillaan puku onkin vähän käytettynä. Ostaessasi uutta pukua, suosittelemme ostamaan sen hyvissä ajoin ennen pääkilpailuja.